Friday 12 October 2012

Mănăstirea "Sfânta Treime" - Bic

Fiecare mănăstire își are frumusețea și farmecul ei, un factor comun al acestor locașuri fiind în cele mai multe cazuri liniștea și pitorescul locului în care sunt așezate. Mănăstirea Bic din județul Sălaj este la rândul ei un astfel de exemplu, un loc în care omul încărcat cu apăsările și stresul unei lumi învolburate poate veni să guste din această liniște, să se regăseasca și să stea de vorbă cu Dumnezeu. Aflată la o distanță de 5 km de Șimleu Silvaniei, mănăstirea a fost înființata în anul 1994 la marginea localității Bic. Pe măsură ce te apropii de ea parcă intri într-o altă lume, de o parte și de alta a drumului stejari falnici anunță pelerinul că se apropie de un loc special a cărui pace au fost însărcinați sa o păzească. O pădure întreagă de astfel de străjeri se află în fața porții mănăstirii aflate în mijlocul unei frumoase poieni. 
Odată intrat pe poartă ești întâmpinat de o superbă grădină îngrijită cu multă minuțiozitate. De pe balcoanele corpului de chilii mai atârnă încă, în plină toamnă, ghivece cu mușcate într-o mulțime variată de forme si culori ce îți încântă ochiul. Biserica veche de lemn aflată în mijlocul grădinii adăpostește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului și dacă te adâncești puțin în liniște începi parcă să auzi în pereții bătrâni de lemn ecoul rugăciunilor șoptite de miile de credincioși ce i-au trecut pragul. 
După descoperirea unei astfel de oaze de liniște și duhovnicie, dacă o mai prinzi și pe maica stareță Marina cu puțin răgaz pentru a-ți povesti din viața ei și amintirile pe care le are cu părintele Arsenie Boca, ca fostă ucenică a dânsului, câștigul sufletesc va fi fost complet.
















































1 comment:

  1. Dragi credinciosi a lui Dumnezeu,doresc sa ne gandim ca se apropie sfintele paste,invierea domnului isus. va rog sa ma iertati dar eu sunt foarte bolnav cu mai multe boli f f incurabile, cum ar fi: diabet foarte complicat cu insulina, accidente vasculare din trunchiul cerebral [paralizie partiala] infarct miocardic de 2 ori, poliartrita reumatoida, am ajuns sa mai pot merge cam 20-30 metri, apoi trebuie sa fac o pauza, numai Dumnezeu si Maica Domnului stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, in primul rand eu duc lipsa de alimente si medicamente, de aceea va rog in numele Domnului sa nu ma judecati, si daca puteti din putinul dvs va rog ajutati-ma si pe mine, ptr ca Dumnezeu va vedea si sunt sigur ca va rasplati pe fiecare ptr faptele bune pe care le face, eu sper ca nu vam deranjat cu acest apel al meu,eu nu pot efectua nici-un fel de activitate, va rog nu ma lasati sa chinui,chiar si un colet cu ceva alimente miar prinde foarte bine,adresa este: mihai feraru oficiul postal nr 1 casuta postala 95 localitatea vaslui-romania. macar ca vine pastele,,am cont deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93rzbr0000060001059026 in lei COD SWIFT: RZBRROBU
    PE NUMELE MIHAI FERARU.SAU PRIN WESTERNUNION TEL 0040761887298. am sa ma rog mereu ptr sanatatea dvs
    Doamne Ajuta..
    A-R

    Cu multa dragoste crestineasca
    mihai

    ReplyDelete