Sunday 31 March 2013

Mănăstirea Sihăstria, Neamț

După o perioadă mai lungă de absență revin cu imagini din peregrinările pe la locurile sfinte, locuri pe care Dumnezeu le mai îngăduie spre folosul nostru duhovnicesc în aceste vremuri tulburi. Voi începe o serie de postări cu mănăstiri din Moldova, o zonă în care astfel de locașuri abundă spre fericirea credincioșilor.
Prima prezentată va fi Mănăstirea Sihăstria, o mănăstire dragă mie și datorită amintirii părintelui Cleopa, al cărui duh a rămas prezent spre purtarea de grijă a acestui loc și a credincioșilor ce îi calcă pragul.
Avându-și începuturile în anul 1655 funcționează vreme îndelungată ca schit, urmând ca, după multe încercări din partea tătarilor, turcilor și a altor vicisitudini ale vremurilor, să fie ridicat în 1947 la rangul de mănăstire de către Patriarhul Nicodim.
În prezent obștea mănăstirii numără aproximativ 120 de viețuitori care au la dispoziție două biserici spre înălțarea rugăciunilor, cu hramul "Nașterea Maicii Domnului" și "Sf Teodora de la Sihla", și un paraclis cu hramul "Sfinții Părinți Ioachim și Ana".













































  

















   "Niciodată să nu dai sfat nimănui, până când nu l-ai trăit tu! Cel ce dă sfat, dar el nu l-a trăit, este ca izvorul de apă pictat pe perete."
                                                                                               
                                                                                      (Părintele Ilie Cleopa)




No comments:

Post a Comment